El grup de voluntariat ambiental a Sant Boi, a escena

Imprimeix

Un total de vint-i-tres persones participaran en projectes i activitats per millorar el medi ambient de la ciutat.

Ahir diumenge 21 de desembre va tenir lloc la presentació oficial del grup de voluntaris i voluntàries ambientals de Sant Boi de Llobregat. L'objectiu d’aquest nou projecte és treballar per millorar el medi ambient i conscienciar la ciutadania en els hàbits i valors de la sostenibilitat.

L'equip està format per vint-i-tres persones que s'ocuparan de tasques relacionades amb la restauració dels ecosistemes de fauna i flora autòctones, la recuperació d'espais degradats, la creació i conservació d'itineraris de natura i el manteniment d'espais d'ús públic a l'entorn natural com per exemple la col·locació de caixes niu per a espècies amenaçades, la senyalització d'itineraris, l'organització de jornades de repoblació forestal, la neteja de solars i revegetació d'abocaments, la gestió forestal sostenible i recuperació de conreus de muntanya, repoblació de rieres i torrents, difusió de consells per interpretar les factures energètiques, aplicar mesures d'estalvi a la llar, etc.

Primera actuació

Durant la jornada de presentació s'ha actuat a la Font de Golbes, tot restaurant el torrent de la font, i s'han netejat els sediments de les reixes de la zona. També s'ha reconstruït el mur de pedra seca adjacent a la font, s'han fet tallers d'identificació de petjades i s'han penjat menjadores perquè els ocells puguin passar l'hivern.

Redacció / Foto: Ajuntament de Sant Boi