L’Ajuntament de Pallejà vol reduir els residus al seu municipi

Imprimeix

El consistori organitzarà tallers, un intercanvi de llibres i un mercat de segona mà amb l’objectiu de sensibilitzar la població de la importància de lluitar contra el malbaratament alimentari i fomentar hàbits de consum més sostenibles.

L’Ajuntament de Pallejà té previst aprovar el Pla Municipal de Prevenció de Residus de Pallejà que inclou diverses mesures que s’haurien d’aplicar fins al 2020 amb l’objectiu de reduir la generació de residus al municipi. La intenció és que el text es pugui aprovar coincidint amb la celebració de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus que se celebra del 22 al 30 de novembre. Pallejà s’afegeix un any més a aquesta iniciativa que en aquesta edició centrarà els seus esforços a sensibilitzar la població de la importància de lluitar contra el malbaratament alimentari i fomentar hàbits de consum més sostenibles.

Activitats programades

Durant tota la setmana s’han previst diverses activitats en el municipi. El Jovespai acollirà, el pròxim 22 de novembre al matí, un taller de cuina creativa en el que es donaran consells als participants per aprofitar els aliments i evitar que es converteixin en residus. D’altra banda, dimecres 26 de novembre a la tarda els ciutadans podran participar en el Casal de la Gent Gran en un taller d’embolcalls nadalencs elaborats amb materials reciclats. Totes dues activitats són gratuïtes. I dissabte 29 de novembre serà la biblioteca la que agafarà el protagonisme, ja que organitzarà un intercanvi de llibres infantils al matí durant l’espectacle per a nadons anomenat “A la voreta del mar”.

A més, l’Ajuntament de Pallejà organitzarà el 30 de novembre la primera edició del Set Vides Vintage Market. Aquesta iniciativa municipal es tracta d’un mercat on es podran trobar productes de segona mà a més d’objectes fets amb material reciclat i d’elaboració artesanal. Neix amb la voluntat de fomentar la reutilització i sensibilitzar a la població sobre la importància de donar una nova vida a tots aquells productes i materials que d’una altra forma acabarien convertint-se en residus.

Redacció / Foto: Arxiu