L’Ajuntament es converteix en el màxim accionista de Molins Energia

L’objectiu és garantir la continuïtat de l’aposta per la biomassa i mantenir els serveis de calefacció i aigua calenta al barri de La Granja.

Molins Energia, CASSA Aigües i Depuració SL, i l’Ajuntament de Molins de Rei han signat un conveni pel qual el consistori municipal passarà a ser el màxim accionista de la companyia responsable de la gestió del servei públic de generació i distribució de calefacció i aigua calenta al barri de La Granja. L’objectiu és garantir la continuïtat de l’aposta per la biomassa.

L’any 1997 la Unió Europea va seleccionar el barri de La Granja per ser planificat i desenvolupat en base a l’ús de la biomassa. Per gestionar el servei es va crear una empresa pública participada per l’Ajuntament de Molins de Rei (15% de les accions), la Generalitat (15%), l’Àrea Metropolitana (15%) i el grup CASSA (55%). L’empresa pública es va batejar amb el nom de Molins Energia, i ja preveia que als quinze anys de funcionament, la part privada pogués vendre les seves accions i sortís del consorci; clàusula que ha executat.

L’equip de govern municipal va portar a la consideració del ple municipal una proposta per garantir la continuïtat del servei i de l’aposta per la tecnologia de la biomassa. Consistia en comprar les accions de CASSA al preu simbòlic d’1 euro i en negociar la condonació de la major part del deute acumulat per Molins Energia durant aquests 15 anys. D’aquesta manera, i amb el 70% de les accions, l’Ajuntament podria mantenir el servei en les mateixes condicions que fins ara mentre es dissol l’empresa pública i es busca un nou concessionari.

El ple municipal va aprovar per unanimitat la proposta de l’equip de govern, i aquest dimarts s’ha signat el conveni que fixa les condicions de l’operació. A l’acte de signatura hi ha participat l’alcalde de Molins de Rei, Joan Ramon Casals; Laureano Cano, en nom de CASSA Aigües i Depuració SL; i Carles Casas, en nom de Molins Energia. 

Redacció / Foto: C’s

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
156

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix