La platja de Castelldefels continuarà lluïnt la bandera Ecoplayas

Imprimeix

L'associació ATEGRUS l’ha tornat a reconèixer per la seva qualitat sanitària, mediambiental i de serveis.

La bandera Ecoplayas reconeix la qualitat sanitària, mediambiental i de serveis de la platja del municipi baixllobregatí. L'associació ATEGRUS (Associació Tècnica per a la Gestió de Residus i Medi Ambient), constituïda des de 1965, és l'única associació espanyola que abraça tots els sistemes de gestió de residus, neteja urbana i medi ambient i reuneix als municipis, empreses i tècnics del sector amb el fi de compartir les seves experiències i intercanviar criteris durant un congrés anual.

Els factors que es valoren per concedir la Bandera Ecoplaya a la platja de Castelldefels estan relacionats amb criteris de sostenibilitat, així com aspectes turístics. També s'estudia la qualitat de les aigües, de les sorres, la neteja de la platja i especialment l'aplicació de sistemes sostenibles de neteja, manteniment i regeneració de platges. Altres punts destacats a l'hora d'aconseguir més valoració són el disseny paisatgístic i la funcionalitat i qualitat dels equipaments i serveis. En el projecte també s'estudia la gestió del salvament i socorrisme.

Premi al Prat

D’altra banda, l'Ajuntament del Prat ha rebut un dels premis Bandera Ecoplayas 2014 pel servei d'informadors ambientals que vetllen per compatibilitzar l'ús públic amb la protecció dels ecosistemes litorals. Aquests premis els atorga l'Asociación Técnica para la Gestión de Residuos y Medio Ambiente, ATEGRUS.

El servei d'informadors ambientals de platja s'ha posat en marxa en diverses temporades. Les seves principals tasques són l'atenció i informació als usuaris de la platja i el control i comunicació de les incidències. Els informadors també estan en contacte directe amb la Policia Local i amb l'estació central de salvament i socorrisme.

Redacció / Foto: Arxiu