La Ministra d'Agricultura visita La Granja Torres del Prat

Imprimeix

Isabel García va destacar el compromís contra el canvi climàtic amb polítiques actives, que contribueixen a generar activitat econòmica i ocupació.

La ministra d'Agricultura, Alimentació i Medi ambient, Isabel García Tejerina va visitar ahir les instal·lacions de la Granja Torres, El Prat de Llobregat, on es fa la cria del pollastre Pota Blava. García va defensar la inversió que el seu Ministeri fa en agricultura a Catalunya i va recordar que la política agrària comunitària és necessària per evitar la competència deslleial.

Durant la seva visita, la ministra també va manifestar que "assumir el desafiament de combatre el canvi climàtic suposa impulsar la transformació dels nostres models energètics i productius". Segons García, aquest canvi també "és una oportunitat per impulsar el creixement econòmic, crear ocupació i contribuir a una millora de la salut i de la qualitat de vida de les persones". Per Isabel García "cal definir plans d'acció locals per lluitar contra el canvi climàtic, segons les diferents realitats soci-econòmiques de cada regió."

D’altra banda, la ministra ha recordat que la UE va adoptar el 2008 el paquet d'Energia i Canvi Climàtic a 2020 per orientar els patrons de creixement dels països europeus cap a una major sostenibilitat. Des d'aleshores, va dir, "hem avançat en el nostre compromís contra el canvi climàtic amb polítiques actives, que contribueixen a generar activitat econòmica i ocupació".

Amb vista al futur, García Tejerina va explicar com la UE ha adoptat un nou marc comú, en matèria de clima i energia, per al període 2020-2030, els objectius principals del qual són reduir les emissions almenys un 40 % respecte als nivells de 1990; aconseguir una participació de les energies renovables en el consum final d'energia de, almenys, un 27 %; i arribar, com a mínim, a un objectiu del 27 % en eficiència energètica. "Però aquests objectius -va advertir- només podran ser efectius si aconseguim sumar més països a aquest compromís."

García Tejerina ha expressat el "compromís ferm" d'Espanya davant el gran repte de lluitar contra el canvi climàtic. Segons la ministra, "les actuacions impulsades per Espanya van a permetre, no només complir amb el primer període del Protocol de Kyoto, sinó estar preparats per fer front als reptes a 2020 i 2030."

Redacció / Foto: PPC