Nova campanya de compostatge casolà a Gavà

Imprimeix

L’Ajuntament cedirà un compostador a les persones interessades i organitzarà un curs formatiu per saber com utilizar-lo el pròxim 25 d’octubre al Parc Arqueològic.

L’Ajuntament de Gavà continua fomentant separació i prevenció de residus municipals. Per aquest motiu, amb la col·laboració de l’Àrea Metropolitana de Barcelona i l’Agència de Residus de Catalunya, s’engega una nova campanya de promoció compostatge casolà. Aquesta pràctica permet transformar la matèria organica que generem a les nostres cuines o les restes de jardineria, en un adob de qualitat. A Gavà ja són dos centenars de famílies les que duen a terme el compostatge a les seves llars.

El compostatge és el procés de transformació de les restes orgàniques en compost, el qual serà un adob natural que ens servirà per l’agricultura i la jardineria. Des de fa segles els agricultors reciclen les restes de la collita fent-ne una pila als camps de conreu per què es vagi descomposant de forma natural. Ara també ho podem fer a les nostres llars gràcies al compostador. El compostador és un recipient dissenyat especialment perquè la transformació sigui més ràpida, neta i controlada.

Les restes orgàniques representen la meitat dels residus que es genera i són molt fàcils de reciclar a les llars. Depenent del tipus de llar que es vulgui fer el compost hi ha diferents sistemes:

-       Compostador de jardí

-       Vermicompostador

Les persones interessades a participar d’aquesta iniciativa ho poden fer mitjançant una inscripció prèvia. Rebran un compostador que s’adapti a les seves necessitats i un curs formatiu per saber com utilitza-lo que es durà a terme el dissabte 25 d’octubre al Parc Arqueològic. Les inscripcions es poden realitzar mitjançant el formulari que trobareu a: www.gavaciutat.cat o al telèfon 93 263 91 00 ext 9724.

Redacció / Foto: Arxiu