L'Institut Marianao és guardonat amb el Premi Escoles Verdes

Imprimeix

El centre santboià va ser premiat pels seus més de 15 anys de treball de millora continuada en l'educació per a la sostenibilitat.

L’Institut d’Estudis Catalans va acollir l’acte de lliurament dels Premis Medi Ambient de la Generalitat 2014. Aquests premis, creats per reconèixer actuacions o trajectòries exemplars en aquesta matèria, s'emmarquen en la celebració del Dia Mundial del Medi Ambient, promogut per les Nacions Unides l'any 1972, i en el Decenni Internacional per a l'acció "L'aigua, font de vida, 2005-2015".

L’Institut Marianao de Sant Boi de Llobregat va ser guardonat amb el Premi Escoles Verdes pels seus més de 15 anys de treball de millora continuada en l'educació per a la sostenibilitat. El centre, de gairebé 1000 alumnes i 100 treballadors, està liderat per un equip de persones que conforma el comitè ambiental, que ha dut a terme "una tasca persistent, continuada, rigorosa, estricta i comunicativa per tal d'assolir la integració del criteri ambiental en la gestió del centre i en el currículum educatiu". Destaca també la seva col·laboració en l'assessorament i formació d'altres centres educatius, la participació en projectes nacionals i internacionals d'educació ambiental, i la seva implicació constant i activa en la millora del medi local.

La Generalitat va lliurar aquest guardó creat per reconèixer públicament iniciatives exemplars d'educació per a la sostenibilitat fetes per escoles que tenen el Distintiu d'escola verda. A Catalunya hi ha actualment més de 600 centres que formen part del programa, que aquest any celebra el quinzè aniversari. Són escoles que fan diferents iniciatives per avançar, des de l'educació, cap als nous reptes i valors de la sostenibilitat.

L'acte va comptar amb la presència de l'alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret, i el tinent d'alcalde de Medi Ambient, Josep Puigdengolas. Mentre, el van presidir el secretari de Medi Ambient i Sostenibilitat, Josep Enric Llebot, acompanyat de la Directora general de Polítiques Ambientals, Marta Subirà.

Redacció / Foto: Ajuntament de Sant Boi