Pallejà celebrarà la Festa del Riu amb una plantada de vegetació de ribera

Imprimeix

També es netejarà un tram del riu Llobregat i de la riera de les Rovires, i els més petits podran participar d’un taller de caixes niu.

Aquest diumenge dia 8 de juny Pallejà celebrarà la Festa del Riu. De 10 a 13 h es preveu organitzar tot un seguit d’activitats adreçades a sensibilitzar la població de la importància de respectar l’entorn natural del municipi.

Una d’elles serà la neteja d’un tram del riu Llobregat i de la riera de les Rovires. La intenció és recollir els residus que s’hi hagin abocat o que hagi arrossegat el corrent. Els assistents també podran participar en una plantada simbòlica d’arbres, arbustos i herbes autòctones amb l’objectiu de recuperar la vegetació de ribera característica de l’entorn del riu Llobregat. Els més petits podran gaudir d’un taller on aprendran a fer caixes niu amb fusta reciclada. Com a cloenda de la festa hi haurà un aperitiu per a tothom.

Les persones interessades a participar-hi cal que s’hi inscriguin prèviament a l’Ajuntament. El lloc de trobada serà dissabte a les 10 h davant de l’edifici de Ronda Santa Eulàlia. Es recomana als participants que portin calçat i roba còmode, aigua, una gorra per als nens i, els que en tinguin, algunes eines petites de jardineria.

D’altra banda, l’edifici del Castell acull una exposició anomenada “Viu, beu, veu” dedicada al riu Llobregat i a la seva relació històrica amb el municipi. Es podrà visitar fins al proper 14 de juny.

Redacció / Foto: Arxiu