ICV-EUIA Sant Feliu aposta per a la preservació del Parc Agrari i el riu Llobregat

Imprimeix

La formació ecosocialista, que governa actualment a l’Ajuntament, vol barrar el pas de manera definitiva a projectes especulatius com a Eurovegas, i combatre la destrucció del territori.

Sant Feliu de Llobregat elaborarà un Pla de protecció del Parc Agrari per la recuperació de l'activitat agrícola. Al mateix temps que desenvoluparà nous projectes per a la preservació del riu Llobregat, accessos i connexions, així com la presa de totes les mesures encaminades a eradicar els usos il·legals i l'especulació amb els camps de conreu del municipi. Amb l'objectiu de la recuperació del nostre entorn natural, l'increment de l'Ús social d'aquest, i el foment de 'una activitat econòmica sostenible, tot fent front als intents de destrucció del territori, com ho va ser el de l'establiment d'Eurovegas. Aquests objectius han estat acordats amb els professionals que es dediquen a la pagesia en el municipi baixllobregatí, i aprovats per unanimitat al darrer Ple municipal.

Manel Leiva, regidor d'ICV-EUIA ha manifestat al respecte que "d'aquesta manera es pretén treballar en la defensa dels valors ambientals, culturals, socials i econòmics de l'agricultura a la nostra ciutat, després de molts anys d'abandonament i degradació  d'aquesta zona del municipi, i obrir la ciutat de manera definitiva al riu." El regidor de la formació ecosocialista ha afegit que "la viabilitat econòmica de l'activitat agrària professional, juntament amb el coneixement i estima de la societat civil vers el seu patrimoni cultural i ambiental, són les palanques per blindar el nostre espai agrari i el nostre riu dels atacs especulatius. Atacs avortats, com Eurovegas, i atacs futurs que puguin venir, que únicament persegueixen el màxim benefici econòmic d'uns quants a costa de la degradació social i ambiental, és a dir, de la degradació de les condicions de vida de la majoria".

Redacció / Foto: Ajuntament de Sant Vicenç Horts