Pallejà aposta per fomentar l’estalvi energètic

Imprimeix

El municipi baixllobregatí se suma a la celebració de la Setmana de l’Energia amb activitats adreçades a ensenyar als infants hàbits sostenibles. 

Durant els mesos de juny i juliol, l’Ajuntament de Pallejà té previst organitzar diverses activitats que tenen com a objectiu sensibilitzar la població de la necessitat d’estalviar energia i consumir-la de forma més eficient. La primera estarà adreçada a un públic adult. Dilluns dia 2 de juny a les 11 h, la sala gran de l’edifici del Castell acollirà una xerrada sobre subministraments a la llar on es donaran a conèixer els avantatges i inconvenients de les diferents ofertes de llum i gas i també s’oferiran eines als assistents per interpretar les factures i evitar possibles enganys en la contractació de serveis.

El consistori també farà una aposta clara per ensenyar als infants bons hàbits energètics en l’àmbit domèstic. Dimarts dia 3 de juny està previst organitzar una jornada de jocs a les escoles Àngel Guimerà i Jacint Verdaguer que són els centres educatius de Pallejà que participen en el programa EURONET 50/50max, que ofereix a les escoles un incentiu per estalviar energia i reduir les emissions de CO2 a l’atmosfera. La intenció dels jocs energètics és mostrar als infants les situacions quotidianes de consum energètic a la llar i donar la solució més eficient. 

Una altra de les activitats previstes serà un taller de construcció d’enginys solars que es farà divendres dia 6 de juny de 17 a 19 h. També està previst treballar els hàbits sostenibles amb els alumnes del casal d’estiu de la zona esportiva. El dia 3 de juliol s’organitzarà un taller sobre com funcionar amb energies renovables.

Aquestes activitats que es faran a Pallejà durant els mesos de juny i juliol s’emmarquen dins la Setmana de l’Energia Sostenible que se celebrarà a tota Europa del 23 al 27 de juny de 2014.

Redacció / Foto: Arxiu