Sant Climent crea franges forestals per a lluitar contra els incendis

L’actuació es duu a terme sota els criteris ambientals que marca l’ADF local conjuntament amb l’Àrea Metropolitana de Barcelona i l’Ajuntament.

Sant Climent de Llobregat afronta l’inici de la campanya d’incendis forestals amb prop de 35.000 m2 de franges de protecció creades al voltant del municipi, a l’entorn de 4 quilòmetres de rieres i camins condicionats per a evitar la possible propagació del foc i 50 m3 de brossa retirada dels espais naturals. Aquest anell verd de protecció amb les zones habitades ha estat creat i es manté principalment amb la participació de treballadors contractats a través de plans d’ocupació. D’aquesta manera l’actuació municipal assoleix un doble objectiu: per una banda s’incrementen les mesures d’autoprotecció amb les que compta la població davant la possible presència d’un incendi forestal i, per una altra, fomenta la creació de llocs de treball. Les persones participants dels plans d’ocupació reben una formació prèvia tant en l’ús de les eines manuals i mecanitzades com en aspectes mediambientals.

Per tal de garantir que els treballs que es duen a terme respecten l’entorn natural de Sant Climent, s’apliquen criteris ambientals programats de manera conjunta entre l’Agrupació de Defensa Forestal (ADF) local, l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i l’Ajuntament. Com a coneixedors del territori que són, els integrants de l’ADF són els responsables de la selecció i tala selectiva d’espècies arbustives.

Redacció / Foto: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
172

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix