L’Ajuntament del Prat aposta per l’energia renovable

Imprimeix

El 80% que consumeix és d’aquest origen i té com a objectiu arribar al 100% l’any 2015.

Actualment, el 80% de l’energia que consumeix l'Ajuntament del Prat de Llobregat té origen renovable. L'enllumenat públic, els edificis d'oficines, els equipaments esportius i culturals, les escoles de la ciutat i els semàfors consumeixen 9.081.097 kW-h d'energia elèctrica que han estat generats a partir de fonts d'energia renovable o de cogeneració d'alta eficiència. Aquesta fita s'ha aconseguit amb la compra d'energia amb garantia d'origen, un procés que va començar l'any 2012 amb un 70% i ha anat augmentat amb l'objectiu d'arribar al 100% l'any 2015.

Aquesta acció s'emmarca en les polítiques energètiques adoptades pel consistori municipal baixllobregatí a través de l'adhesió al Pacte Europeu d'Alcaldes per a l'Energia Sostenible i que tenen com a objectiu arribar a l'any 2020 amb un 20% menys de consum energètic, havent augmentat un 20% l'eficiència energètica i que el 20% del consum sigui d'origen renovable.

Després de l'estalvi, l'energia que consumeix l'Ajuntament és d'origen renovable gràcies a una clàusula en el procés de licitació on, a més del preu, es demana que l'origen de l'energia sigui d'origen renovable. Si tots els ajuntaments demanessin aquest condicionant es faria un gran pas per trencar l'actual model energètic i obligar a les companyies elèctriques a produir més energia renovable.

Redacció / Foto: Cornellà Creació