Aturats de Sant Vicenç dels Horts creen l’empresa BioBaix

Es dedicarà a netejar terrenys forestals per a prevenir i produir biomassa i té el suport de l’Ajuntament.

L’alcalde de Sant Vicenç dels Horts, Oriol Junqueras, va destacar durant l’acte de presentació de Biomassa Forestal Baix Llobregat SLL grans possibilitats que s’obren amb l’empresa, una iniciativa de l’Assemblea d’Aturats del municipi que compta amb el suport del consistori baixllobregatí. Junqueras, convidat per l’empresa a cloure l’acte de presentació oficial, va definir BioBaix “com una gran oportunitat i un gran exemple que pot inspirar la feina de moltes persones”. L’acte va tenir lloc a l’auditori del Molí dels Frares i va comptar també amb la presència del president de l’Assemblea d’Aturats de Sant Vicenç dels Horts, Maximiliano Calero; el president de Biomassa Forestal Baix Llobregat, S.L.L. (BioBaix), José Ramón Sáez; i el secretari general de CCOO del Baix Llobregat, Toni Móra.

L’alcalde també va animar els impulsors d’aquesta iniciativa a treballar per crear “un model empresarial que sigui sostenible, perquè generi llocs de treball durant un temps molt llarg i perquè hi hagi oportunitats per quanta més gent millor”. En aquest sentit, l’Ajuntament ja treballa per orientar alguns plans locals d’ocupació cap al sector de la biomassa, de manera que les persones que hi participin tinguin la formació i l’experiència necessària per després incorporar-se al món laboral.

D’altra banda, el president de BioBaix, José Ramón Bono, va explicar que “el millor balanç de comptes que pot presentar la nostra empresa a cada exercici són els llocs de treball creats, tot i que el benefici sigui zero”. Biomassa Forestal Baix Llobregat segueix un triple objectiu: generar d’ocupació a Sant Vicenç dels Horts i a totes les localitats on es realitzin treballs; fomentar la formació entre un determinat sector de la població amb característiques socioeconòmiques concretes; i prevenir incendis amb la neteja de terrenys forestals alhora que es genera biomassa com a matèria primera. El projecte s’ha pogut engegar gràcies a la Fundació Heres, que finança la primera fase de posada en marxa de l’empresa.

El projecte de BioBaix es va iniciar fa gairebé 3 anys amb les primeres reunions de l’Assemblea d’Aturats de Sant Vicenç dels Horts i, al llarg de la seva configuració, ha comptat amb el suport de diferents administracions, agents socials i particulars. En aquest sentit, el president de l’Assemblea, Maximiliano Calero, va destacar: “Tenim ganes, experiència i temps, però no podem fer-ho sols. Sense tota l’ajuda rebuda i la implicació de tantes persones compromeses, aquest projecte s’hagués quedat només en un somni”. A més, Calero va recordar el paper capdavanter en la lluita social i obrera de l’Assemblea d’Aturats del municipi, amb iniciatives pioneres com la Marxa contra l’Atur al Parlament.

Per últim, el secretari general de CCOO del Baix Llobregat, Toni Móra, es va adreçar als membres de BioBaix: “Estem donant emocions i cares a la lluita per un sistema més just, creant alternatives a un model social i laboral que no ens agrada. Sou la viva imatge del valor de la fraternitat”.

Redacció / Foto: Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
168

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix