Els escolars de Castelldefels aprendran a reciclar

Imprimeix

Més de 300 alumnes de quatre centres educatius del municipi participaran en l’Escola Mòbil de Reciclatge.

Del 5 al 7 de maig se celebrarà l’activitat de l'Escola Mòbil de Reciclatge on es preveu la participació de més de 300 alumnes procedents de quatre centres escolars del municipi castelldefelenc (Escola Can Roca, Institut Les Marines, Institut Mediterrània i Col·legi Frangoal). Aquesta iniciativa d'educació mediambiental pionera està dirigida a alumnes de 5è i 6è de Primària i 1r i 2n d'ESO, i pretén crear consciència mediambiental entre la comunitat escolar i educar en la importància de la recollida selectiva i el posterior reciclatge dels aparells elèctricsi electrònics, les piles i les bombetes usades.

El projecte educatiu Escola de Reciclatge està promogut per les fundacions mediambientals Tragamóvil i Ecopilas, dedicades a la recollida de telèfons mòbils i accessoris de telefonia, i piles i bateries usades, respectivament ; la plataforma mediambiental Recyclia, que aglutina les dues anteriors i lidera al nostre país la gestió de residus d'aparells elèctrics i electrònics (RAEE); i AMBILAMP, Associació per al Reciclatge de Llums i Lluminàries, que recull bombetes de baix consum, fluorescents, llums de descàrrega, leds retrofit i lluminàries.

Interactivitat

L'Escola de Reciclatge és una aula mòbil interactiva de 120 m2 disposada a l'interior d'un tràiler de 15 metres de llarg. En el seu interior els escolars compten amb pantalles tàctils, projecció de vídeos i una pel·lícula d'animació en 3D. A través d'una sèrie d'activitats, els alumnes realitzen un recorregut interactiu pels diferents espais en què aprendran com reciclar bombetes, piles, telèfons mòbils, ordinadors, joguines o petits electrodomèstics i la importància de la seva contribució a la preservació del medi ambient. La formació proporcionada en el seu interior es complementa a més amb altres dos projectes educatius que integren l'Escola de Reciclatge: 'Train the Trainer', informació sobre conscienciació ambiental dirigida a docents, i 'E-learning', plataforma des de la qual tant professors com alumnes poden accedir a materials formatius sobre els beneficis mediambientals del reciclatge electrònic.

Redacció / Foto: Ajuntament de Castelldefels