Abrera celebrarà la Setmana de la Terra

Durant una setmana s’organitzaran diferents activitats sobre el medi ambient amb els escolars i la població en general.

L’Ajuntament d’Abrera organitza des de dimarts 22 d’abril i fins al 27 d’aquest mes la Setmana de la Terra, un conjunt d’activitats destinades a augmentar el coneixement i la sensibilització de la població en general i dels escolars respecte al medi ambient coincidint que el dia 22 es commemora el Dia de la Terra.

Durant una setmana s’organitzen diferents activitats sobre el medi ambient amb els escolars i la població en general: exposicions, tallers de natura a l’entorn riberenc com el projecte de les tortugues d’Abrera, inspecció de rius, activitats lúdiques, passejades pel Torrent Gran i observació i anellament d’ocells.

Programa

Del 14 al 30 d’abril es pot visitar l’exposició Fotoaves, un recull de les millors fotografies d’ocells dels concursos anuals de SEO/BirdLife, a la Casa de Cultura, de 17.00 a 21.30h.

Divendres, 25 d’abril, SEO/BirdLife organitzarà durant tot el dia una jornada d’observació i anellament d’ocells adreçada a tota la població. El lloc de trobada serà a la plana del riu Llobregat, just al costat de l’estació de bombament d’aigües residuals de Sant Hilari. També es farà la presentació de la guia dels ocells de l’entorn del riu Llobregat a Abrera, amb dades del seguiment de l’avifauna a les finques municipals de Can Morral del Riu i de Sant Hilari.

Dissabte, 26 d’abril, es duran a terme activitats interpretatives dels ecosistemes del riu i l’observació de la flora i fauna riberenques. Es faran tallers de natura sobre el projecte de les tortugues de rierol d’Abrera, inspeccions de riu i activitats sobre ocells amb els equips d’ARGELAGA Serveis Ambientals, l’Associació Hàbitats/Projecte Rius i SEO/BirdLife. Les activitats es faran des de les 10.00h del matí i fins a les 14.00h. El lloc de trobada serà a Can Morral del Riu i s’adrecen tant a nens i nenes com a adults.

Diumenge, es farà la Passejada pel Torrent Gran, un gran corredor biològic refugi per a nombroses espècies d’animals. La sortida, que organitza l’entitat naturalista ANDA, té com a lloc de sortida la Benzinera del Polígon Industrial de Sant Ermengol (al costat de l’Autovia A-II), a les 10.00h del matí.

Complementàriament a aquestes activitats, durant tot l’any els alumnes de les escoles d’Abrera participen en activitats sobre el medi ambient en l’àmbit de l’Agenda 21 d’Abrera amb La Caixa del Temps.

Des de l’Ajuntament d’Abrera fa anys que es duen a terme mesures de protecció de l´entorn d’espais fluvials d’elevat interès ecològic com l’àrea protegida que integra la ZEPA (Zona d’especial protecció per a les aus), LIC (Lloc d’importància comunitària) i el PEIN (Pla d’espais d’interès natural), tasques de restauració mediambientals i de custòdia permanent del territori amb entitats com SEO/BirdLife, Associació Hàbitats/Projecte Rius i ANDA. Com en altres anys, Protecció Civil d’Abrera també participarà amb tasques de voluntariat.

Redacció / Foto: Ajuntament d’Abrera

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
172

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix