L'Ajuntament de Sant Boi crearà un grup de voluntariat ambiental

Imprimeix
Les persones interessades participaran en projectes, campanyes i activitats per a la millora del medi.
L'Ajuntament de Sant Boi de Llobregat posarà en marxa durant els pròxims mesos un equip de voluntariat ambiental. Sota la supervisió municipal, les persones interessades a formar-ne part podran participar en el disseny i la realització de projectes, campanyes i activitats puntuals que contribueixin a la millora del medi ambient.

El futur equip de voluntaris s'ocuparà de tasques relacionades amb la recuperació d'hàbitats de flora i fauna autòctona que han perdut presència al territori, la recuperació d’espais degradats, la creació i conservació d'itineraris de natura o la promoció de l'estalvi energètic a les llars.

Les possibles tasques a fer són múltiples i de naturalesa molt diversa: col·locació de caixes niu per a espècies amenaçades, senyalització d'itineraris, organització de jornades de repoblació forestal, neteja de solars i revegetació d'abocaments, gestió forestal sostenible i recuperació de cultius de muntanya, repoblació de rieres i torrents, difusió de consells per interpretar les factures energètiques i aplicar mesures d'estalvi a la llar...

El consistori municipal convocarà les persones interessades a una reunió informativa i de coordinació. La incorporació dels voluntaris es formalitzarà per escrit mitjançant un document de compromís. Els voluntaris de medi ambient comptaran amb identificació i assegurança gratuïtes i rebran formació específica.

Redacció / Foto: Ajuntament de Sant Boi