L’Escola mòbil de Reciclatge arriba al Prat de Llobregat

Imprimeix
Es tracta d'una iniciativa d'educació mediambiental pionera en el seu gènere i va dirigida a alumnes de 5è i 6è de Primària i 1r i 2n d’ESO.
Més de 350 alumnes procedents de tres centres escolars del Prat de Llobregat (Escola Jaume Balmes, Escola Pompeu Fabra i IES Estany de la Ricarda) visitaran des d'avui i fins el pròxim dimecres l'Escola mòbil de Reciclatge. Aquesta iniciativa d'educació mediambiental pionera està dirigida a alumnes de 5è i 6è de Primària i 1r i 2n d'ESO, i pretén crear consciència mediambiental entre la comunitat escolar i educar en la importància de la recollida selectiva i el posterior reciclat dels aparells elèctrics i electrònics, les piles i les bombetes usades.

El projecte educatiu Escola de Reciclatge està promogut per les fundacions mediambientals Tragamóvil i Ecopilas, dedicades a la recollida de telèfons mòbils i accessoris de telefonia, i piles i bateries usades, respectivament; la plataforma mediambiental Recyclia, que aglutina a les dues anteriors i lidera al nostre país la gestió de residus d'aparells elèctrics i electrònics (RAEE); i AMBILAMP, Associació per al Reciclatge de Llums i Lluminàries, que recull bombetes de baix consum, fluorescents, llums de descàrrega, leds retrofit i lluminàries.

Aprenentatge interactiu
L'Escola de Reciclatge és un aula mòbil interactiva de 120 m2 disposada a l'interior d'un tràiler de 15 metres de llarg. En el seu interior els escolars compten amb pantalles tàctils, projecció de vídeos i una pel·lícula d'animació en 3D. A través d'una sèrie d'activitats, els alumnes realitzen un recorregut interactiu pels diferents espais en els quals aprendran com reciclar bombetes, piles, telèfons mòbils, ordinadors, joguines o petits electrodomèstics i la importància de la seva contribució a la preservació del medi ambient.

La formació proporcionada en el seu interior es complementa a més amb altres dos projectes educatius que integren l'Escola de Reciclatge: ‘Train the Trainer’, informació sobre conscienciació mediambiental dirigida a docents, i ‘E-learning’, plataforma des de la qual tant professors com a alumnes poden accedir a materials formatius sobre els beneficis mediambientals del reciclatge electrònic.

També està previst que en el mes de maig arribi a Castelldefels i Viladecans.

Redacció / Foto: Recyclia