L’Ajuntament de Sant Boi inicia divendres la campanya “L’Orgànica al Marró”

Imprimeix
El consistori vol millorar la recollida de matèria orgànica i, per la qual cosa, els casals acolliran un punt d'informació itinerant durant les pròximes setmanes.
El pròxim divendres 14 de març es posa en marxa a Sant Boi de Llobregat la campanya de conscienciació "L'orgànica al marró". Per donar a conèixer aquesta iniciativa del consistori municipal, els casals de la ciutat aculliran un punt d'informació itinerant fins al mes de maig per proporcionar dades i consells sobre aquest tema. S'hi distribuiran material informatiu, jocs infantils, estovalles i cubells per a les llars. La primera ubicació prevista és Can Massallera, on durant dues setmanes també es podrà visitar l'exposició "Orgànica".

L'Agència de Residus de Catalunya promou la iniciativa amb l'objectiu d'incrementar els índexs de recollida selectiva als municipis. En el municipi baixllobregatí, als contenidors marrons es recullen per separat el 20% dels residus de matèria orgànica (2.795 tones, l'any 2013), una xifra inferior a l'objectiu que l'Agència de Residus considera idoni per a l'any 2016 (55%).

Cal recordar que els residus que han d'anar al contenidor marró són restes de menjar, restes de fruita i verdura, marro de cafè, sobres d'infusions, taps de suro, closques d'ou, paper de cuina, rams marcits i restes vegetal.

Redacció / Foto: Ajuntament de Sant Boi de Llobregat