L’Ajuntament del Prat i les escoles signen un pacte energètic

Imprimeix
Es repartiran a parts iguals els beneficis econòmics si els centres escolars són capaços d’estalviar en la factura de gas i electricitat.
L’Ajuntament del Prat i les escoles d’infantil i primària públiques de la ciutat han acordat que es repartiran a parts iguals els beneficis econòmics de l’estalvi que s’aconsegueixi en les factures de gas i electricitat. Cal recordar que el consistori municipal és qui paga les factures energètiques centres educatius locals i precisament aquests són els que més poden fer per reduir-ne el cost.

Projecte 50/50
El projecte 50/50 consisteix en el fet que, si es produeix l’estalvi energètic, un 50% d’aquest serà per l’ajuntament que s’estalviarà en la factura, mentre que l’altre 50% revertirà en les escoles, que el rebran en forma de diners per part del consistori municipal. Com a referència, l’Ajuntament del Prat ha fet una mitjana del consum energètic dels darrers tres anys de cada centre escolar. Amb aquesta base es calcularà quin estalvi ha aconseguit cada escola entre l’1 de gener i el 31 de desembre d’aquest any. I el gener de 2015 es passaran comptes.

L’Ajuntament calcula que les escoles podrien reduir entre un 10 i un 15% la seva despesa energètica simplement aplicant bons hàbits, com per exemple apagar els llums que no es fan servir, no deixar els aparells en stand-by o utilitzar adequadament les cortines i persianes. Durant els mesos de febrer i març, les escoles faran els anomenats claustres energètics, amb la participació de les direccions i el professorat, on s’establiran les estratègies per aconseguir aquest objectiu.

Reda
cció / Foto: Arxiu