L’Ajuntament de Sant Just obté la certificació energètica amb qualificació D

En un futur es vol que els edificis municipals disposin d’aquest certificat i mostrin a la ciutadania l’etiqueta corresponent.
La Casa de la Vila de Sant Just Desvern és el primer edifici municipal que disposa de la certificació energètica emesa per l’Institut Català d’Energia de la Generalitat de Catalunya, vàlida durant deu anys i que es pot veure al vestíbul. La certificació és el document que descriu les característiques d’un edifici des del punt de vista del consum d’energia i d’emissions de CO2.

En una escala de set lletres (A més eficiència i G menys), l'Ajuntament té una qualificació D, amb un consum de 248 kW/h/m2 a l’any i unes emissions anuals de 58 kg de CO2/m2. Aquest resultat significa que la Casa de la Vila té un consum energètic i unes emissions de CO2 similars a les que tindria un edifici del sector terciari de característiques semblants que compleixi els mínims que exigeix el Codi Tècnic de l’Edificació. El certificat també inclou la proposta de millores per poder reduir la demanda energètica de l’edifici i pujar algun grau en l’escala de qualificació energètica en properes certificacions.

La certificació energètica és obligatòria pels edificis de nova construcció, els edificis o parts d’aquests que es venguin o lloguin a nous arrendataris i també pels edificis de titularitat pública freqüentats habitualment pel públic de superfície igual o superior a 500 m2 (també els de 250 m2 o més, a partir de juliol de 2015).

Està previst que tos els edificis municipals vagin disposant d’aquest certificat i mostrin a la ciutadania l’etiqueta corresponent.

Redacció
/ Foto: Ajuntament de Sant Just Desvern



 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
169

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix