L’Aeroport de Barcelona-el Prat redueix el consum d’energies durant el 2013

Imprimeix
El consum de gas natural va disminuir en un 42%, el d’aigua un 16% i la despesa elèctica un 3% tot i el creixement de trànsit de passatgers.
L'Aeroport de Barcelona-el Prat va seguir optimitzant la gestió dels seus recursos durant el 2013. Malgrat el lleu creixement de passatgers (un 0,2% anual respecte a l'any anterior), la majoria d'indicadors assenyala una reducció en el consum dels recursos. Això es tradueix en què la instal·lació ha estat més eficient tenint en compte que ha utilitzat menys recursos per servir a més persones.

El consum de Gas Natural a l'aeròdrom barceloní va passar de 2,9 milions de m3 el 2012 a 1,7 milions l'any passat, el que va suposar una reducció del 42%. La implantació del Reial Decret 1826/2009 (regula la temperatura dels espais públics que requereixen climatització), un control horari de la calefacció en punts de baixa ocupació de la Terminal en certs moments del dia, l'increment de la temperatura mitjana durant els mesos de fred del 2013 i el control continu del rendiment dels equips de generació van ser els motius principals d'aquest estalvi.

D’altra banda, el consum elèctric de l'Aeroport de Barcelona-el Prat el 2013 va ser de 178,7 milions de kWh, un 3% menor al de 2012 (183,8 milions de kWh). En aquest cas, a més de la disminució produïda pel R.D. 1826/2009, la reducció de la il·luminació a les terminals durant les hores sense trànsit aeri és la principal clau de l'estalvi. També ho ha estat l’aposta continuada durant els darrers anys per part de l’aeroport en equips i tecnologies noves orientades a augmentar l’eficiència energètica de les seves instal·lacions; per exemple, l’ús de la tecnologia LED en il·luminació, ja estès a vàries zones de l’aeroport, o fins hi tot, la realització de proves amb equips construïts a base de grafé.

Mentre, el consum d'aigua va passar de 1.316.396 m3 el 2012 a 1.102.615 el 2013, una reducció de 16% en termes totals. Els principals aspectes que expliquen aquest estalvi són la reducció de possibles fuites per millores a la xarxa de distribució i la disminució del reg per ser un any amb bons registres en pluviometria.

Redacció / Foto: Arxiu