L’Ajuntament de Gavà vol estalviar energia en els edificis i equipaments municipals

Imprimeix
El consistori i la Diputació de Barcelona han signat un conveni de col·laboració per posar en marxa diferents iniciatives amb un import de 174.926,47 euros.
S’ha signat un conveni de col·laboració per al Pla d’estalvi energètic del municipi entre l’alcalde de Gavà, Joaquim Balsera, i el president de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve, El projecte s’emmarca en el Pla Xarxa de Governs Locals 2012- 2015 impulsat per l’ens provincial. L’objectiu d’aquest programa és aconseguir estalvis energètics i econòmics en els subministraments elèctrics dels edificis i equipaments municipals.

Per aconseguir una millor eficiència energètica es faran diferents actuacions que consistiran en la instal·lació de detectors de lluminositat i presència de zones comuns i la instal·lació de detectors de lluminositat als camps esportius. Així mateix, es procedirà a la substitució de fluorescents T8 per T5 de baix consum; làmpades dicroiques de 50 w per altres LED de 5 w, i làmpades incandescents o halògenes per altres de baix consum. Les pantalles fluorescents T8 es canviaran per pantalles fluorescents T5 de baix consum. Altres actuacions que es duran a terme seran la instal·lació d’interruptors i sondes de temperatura així com de bateries de condensadors. Les diferents intervencions es realitzaran en edificis i equipaments municipals.

Amb aquestes actuacions, l’estalvi energètic anual esperat en el subministrament elèctric dels diferents equipaments municipals és de 300.530 kWh d’energia elèctrica activa i de 181.923 kVarh d’energia reactiva. Pel que fa a l’estalvi econòmic anual aquest és de 66.639,90 euros i l’amortització de la inversió es produirà en 2,17 anys.

Redacció / Foto: Ajuntament de Gavà