Sis equipaments públics de Sant Boi s’escalfaran amb biomassa

El Ministeri de Medi Ambient i l'Ajuntament han signat a Madrid un contracte per incentivar la reducció de gasos d'efecte hivernacle.
La directora general de l'Oficina Española del Cambio Climático (OECC), Susana Magro, i l'alcalde de Sant Boi de Llobregat, Jaume Bosch, han signat un contracte que incentivarà econòmicament la creació d'una xarxa de calor amb biomassa en sis equipaments públics del sector La Muntanyeta del municipi (les escoles Amat Verdú, Antoni Tàpies i Barrufet, l'institut Joaquim Rubió i Ors, l'estadi municipal de futbol Joan Baptista Milà i el complex esportiu Baldiri Aleu). El contracte es va signar en el marc de l'acte de presentació dels Projectes Clima 2013.

L'Ajuntament es planteja substituir per biomassa el combustible de gas natural emprat en l'actualitat en aquests edificis. El canvi es farà efectiu entre finals de 2014 i principis de 2015 mitjançant la creació d'una xarxa de generació tèrmica per als sistemes de calefacció i aigua sanitària. La xarxa de calor de biomassa generarà un estalvi aproximat del 10% sobre el cost del consum. Els aparells ocuparan menys espai que els actuals i minimitzaran les molèsties per soroll. El projecte preveu aplicar mesures complementàries que milloraran l'eficiència energètica.

Mitjançant el contracte, el Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient (MAGRAMA) es compromet a fer una aportació econòmica per la reducció d'emissions de diòxid de carboni que generi aquest projecte municipal fins a finals de 2017. La previsió és una reducció global de 1.120 tones d'emissions, amb una compensació de 7,10 euros per tona. Aquestes mesures tenen com a objectiu contribuir a reduir l'emissió a l'atmosfera de gasos d'efecte hivernacle i lluitar contra el canvi climàtic.

Redacció / Foto: Ajuntament de Sant Boi
 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix