Sant Boi espera obtenir 140 metres cúbics de biomassa cada 3 anys

La fusta dels 2.000 arbres plantats s'aprofitarà per generar biomassa, una font d'energia renovable, han informat fonts municipals, que han completat que la paulònia és una espècie originària de la Xina que creix ràpidament, és molt resistent i es regenera amb facilitat.

L'Ajuntament espera obtenir 140 metres quadrats de biomassa cada tres anys.

L'explotació de la finca proporcionarà, doncs, un rendiment econòmic i alhora servirà per continuar amb la tasca de promoció de les energies renovables al municipi.

Terreny abandonat

Les paulònies s'han plantat en un terreny de propietat municipal que estava força degradat i que patia sovint abocaments incontrolats de residus.

Per tant, la plantació millorarà també l'aspecte de la finca, situada en el límit entra el nucli urbà i la muntanya de Sant Ramon.

A més, el cultiu continuat del terreny farà més efectives i econòmiques les tasques de prevenció d'incendis obligades per la normativa.

Tres anys a créixer

Els arbres triguen només tres anys a créixer i ho fan fins a set vegades consecutives.

Cada cop, la fusta es pot tractar per aprofitar-la en forma de biomassa, una font d'energia renovable utilitzada per a calderes de calefacció i producció d'aigua calenta, entre altres usos.

Redacció | Foto: Arxiu
 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix