L’històric edifici Walden estrena un nou sistema de recollida selectiva

Paral·lelament a la prova pilot, s'ha fet una intensa campanya per informar el veïnat del procés i dels canvis. L'experiència ha estat positiva: la participació ha estat molt alta i més del 90% de residus separats durant la prova s'han dipositat correctament en els contenidors corresponents. El nivell d'incivisme ha estat molt baix i els veïns han aportat idees per millorar-ne la recollida.

Suport municipal

L'Ajuntament ha donat suport tècnic i ha fet el seguiment -campanya d'informació al veïnat- i la supervisió del procés.

Fonts municipals han indicat que, amb la nova reorganització, es pretén facilitar la separació de residus al veïnat sota el lema ‘Millor i més fàcil’.

Per a fer-ho possible, als set espais habilitats a l'interior del Walden hi ha cubells d'orgànica, paper i envasos, i la fracció rebuig i el vidre s'han de baixar fins als contenidors del carrer.

Bones xifres

Sant Just és un dels municipis de l'Àrea Metropolitana de Barcelona en què el veïnat separa més els diferents tipus de residus.

El nou sistema implantat al Walden pot contribuir decisivament a millorar aquestes xifres, ja que el sistema anterior que es feia servir a l'interior de l'edifici no facilitava que el veïnat -un 5% del total de persones que viuen a Sant Just Desvern- tractés els residus de forma adequada.

Redacció | Foto: Arxiu
 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix