Sant Boi estén als casals la recollida selectiva d'oli de cuina

Els residus d'oli vegetal són molt perjudicials per al medi ambient, ja que un sol litre abocat a la pica pot arribar a contaminar 1.000 litres d'aigua, han subratllat els experts.

Biodièsel

En el cas que hagin estat recollits per separat i gestionats correctament, però, no contaminen i es poden reciclar en forma de biodièsel, glicerina, sabó o productes de cosmètica.

Els especialistes adverteixen que si es llença per la pica, l'oli pot provocar embussades i males olors als desaigües.

Des del Consistori, han explicat aquest dilluns que el servei municipal de recollida selectiva d'oli de cuina usat s'amplia a partir d'aquesta mateixa setmana als casals de la localitat.

800 ampolles

Fins ara, a Sant Boi la recollida d'oli domèstic es duia a terme a les deixalleries municipals i a les escoles. Però el servei s'ofereix ara també als 8 casals de la ciutat, mitjançant la citada empresa especialitzada que, en col·laboració de persones discapacitades, garanteix la gestió integral de l'oli usat fins a la conversió en biodièsel.

L'Ajuntament ha posat a disposició de la ciutadania un total de 800 noves ampolles en els nous punts de recollida. Un cop omplerta d'oli de cuina usat, cada ampolla s'haurà de lliurar en qualsevol d'aquests punts i a canvi es rebrà una de buida.

Redacció | Foto: Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
157

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix