Els ecologistes denunciaran el golf El Prat a la Comissió Europea

L’entitat Depana critica la construcció de l’equipament en terrenys de l’aeroport propers a la platja

Els ecologistes denunciaran el camp de golf d’El Prat a la Comissió Europea, segons han anunciat en un comunicat en què també critiquen la "falta de respecte absoluta per la conservació del patrimoni natural" d'Aena i els ens locals "que actuen a partir de la llei de fets consumats".

Pregunta parlamentària

“Ens hem posat en contacte amb parlamentaris europeus d’IU a través d’EUiA, per a interposar una pregunta parlamentària a la Comissió Europea sobre la protecció del Delta del Llobregat”, han precisat. “L’objectiu final de la queixa és que la Comissió Europea forci l’Estat i la Generalitat a complir amb els seus compromisos i les seves obligacions”, han afegit des de Depana.

Adverteixen que la nova terminal de l’aeroport es va construir sobre el Pas de les Vaques, “un dels aiguamolls més extensos i amb més valors ecològics de tota la plana deltaica” i recorden que l’edificació de la tercera pista “va suposar la destrucció d’una vasta àrea amb hàbitats d’interès prioritari per a la UE (pinedes sobre dunes); les seves capçaleres van sepultar una part de les reserves naturals del Remolar-Filipines i la Ricarda, designades des de l’any 1994 com a ZEPA (màxima figura de protecció de les aus a la UE)”.

Pitch & Patt

El gestor aeroportuari Aena ha licitat la concessió de l'espai restant de l'antic Real Club de Golf del Prat, situat entre el CRAM, el passeig de la platja i l'aeroport.

La licitació comprèn la restauració de la Casa Club del golf, que es destinarà principalment a usos d'hostaleria i comercials, la construcció i explotació d'un camp de golf de mides reduïdes (tipus golf executiu o pitch & patt) i la creació d'un gran parc públic obert al passeig de la platja.

Per la seva banda, l'Ajuntament del Prat completarà tot aquest sector del litoral amb la remodelació del passeig de la platja entre el CRAM i el seu final. Així, es farà continuació del carril bici i s'habilitaran places d'aparcament en bateria.

Fonts municipals asseguren que tots aquests projectes podrien ser realitat l'any 2015.

Redacció | Foto: Depana (arxiu)
 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix