El Prat, Castelldefels i Sant Boi, entre els que més reciclen paper i cartó

Imprimeix

El municipi potablava va rebre la ‘Pajarita Ilustre’, ja que duu més de cinc anys consecutius obtenint el reconeixement màxim, mentre que les altres dues ciutats van obtenir tres ‘Pajaritas Azules’

El programa ‘Pajaritas Azules’ d’Aspapel va celebrar la vuitena edició sota el lema “El Paper de tots”, reconeixent l'excel·lència de la seva gestió en la recollida selectiva per al reciclatge de paper i cartó a 47 entitats locals (ajuntaments i agrupacions de municipis) de quinze comunitats autònomes. Del conjunt d'entitats locals premiades, quaranta han obtingut el màxim reconeixement amb tres ‘Pajaritas Azules’; tres han obtingut dos; i quatre han rebut una.

pajaritas azules 2021

Aquests guardons es concedeixen a partir de l'avaluació anual de vint-i-un indicadors que analitzen tots els aspectes que concerneixen a la recollida del contenidor blau i recollides complementàries, campanyes d'informació i conscienciació ciutadana, regulació i planificació de la gestió, així com taxes de recollida i traçabilitat.

pajaritaazul castefa

Com a novetat, enguany s'ha fet lliurament del premi “Pajarita Ilustre” a aquelles entitats locals que porten més de cinc anys consecutius obtenint el reconeixement màxim, és a dir, tres ‘Pajaritas Azules’, demostrant el seu ferm compromís amb la millora contínua en gestió de la recollida selectiva de paper i cartó. Entre els municipis de la nostra comarca, que han aconseguit el màxim reconeixement -Pajarita Ilustre-, hi ha l’Ajuntament del Prat de Llobregat. Mentrestant, Castelldefels i Sant Boi de Llobregat van obtenir tres ‘Pajaritas Azules’. Cal destacar que els últims tres anys, el municipi costaner va obtenir dos ‘Pajaritas Azules’ i, en aquesta edició de 2024, n’ha obtingut tres, fruit de desenvolupar més millores en la recollida de cartró comercial. 

Redacció / Fotos: Aspapel-Aj. Castelldefels