×

Avís

JUser: :_load: No es pot carregar a l`usuari amb id: 629

Cimera de cirerers a Sant Climent contra la mosca Suzukii

Imprimeix

A més dels màxims representants municipals de les cinc citades localitats, hi ha assisitit el director dels Serveis Territorials a Barcelona del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat, Marià Morera, segons han explicat fonts presents a la reunió, que s’ha celebrat per segon any consecutiu a Sant Climent de Llobregat.

Creació d'un grup

Entre els resultats de la trobada, destaca la voluntat de “crear un grup format pels municipis implicats per a informar sobre la plaga als pagesos del Baix Llobregat”.

Durant la seva intervenció, Morera ha presentat els resultats de l’evolució de la plaga amb la voluntat de valorar la campanya del 2012: “L’actuació, a través de fitosanitaris, trampes i atraients, va permetre reduir notablement l’impacte d’aquesta mosca als conreus respecte a l’any anterior”, han indicat aquestes fonts.

Comportament irregular

El comportament de la plaga de ‘Drosophila suzukii’ és molt irregular. Per aquest motiu, les autoritats locals prenen mesures per tal d'incidir sobre aquesta campanya de cireres.

La idea de crear un grup de treball, integrat per diferents municipis del Baix Llobregat on es conrea aquesta fruita, persegueix “coordinar actuacions conjuntes i millorar la informació que es fa arribar als pagesos que s’hi dediquen”.

Una de les primeres accions serà la realització de reunions i jornades formatives a diversos pobles de la comarca.

Redacció | Foto: Arxiu