Setanta-sis empreses i entitats tenen la Certificació Biosphere Sustainable

Imprimeix

La Destinació Barcelona reconeix les bones pràctiques en gestió sostenible

La Destinació Barcelona, formada per la ciutat i les comarques de la província, ha superat les 1.000 empreses i entitats turístiques amb Certificació Biosphere Sustainable, que reconeix les bones pràctiques en gestió sostenible de les empreses turístiques i serveis.

Concretament, 1.043 empreses i entitats (487 de Barcelona ciutat i 556 de la resta de les comarques de la província) s'han acreditat amb el programa Compromís per a la Sostenibilitat Turística Destinació Barcelona Biosphere. El projecte, nascut el 2017 i impulsat per la Diputació de Barcelona amb l'Institut de Turisme Reponsable (ITR) i la Cambra de Comerç de Barcelona, va incorporar l'any 2019 l'Ajuntament de Barcelona i el Consorci de Turisme de Barcelona. L'objectiu és reconèixer aquelles entitats que aposten per una gestió respectuosa amb el medi ambient, la cultura i el retorn social i econòmic de la ciutat i les comarques de Barcelona.

dsc 5654 jpg

publico sala centric gastrobar el prat 1 jpg

 orp turisme 41 jpg

De les 556 empreses i entitats certificades a les comarques de Barcelona (sense comptar Barcelona ciutat), 100 són del Maresme, 76 del Baix Llobregat, 69 de l'Alt Penedès, 66 del Garraf, 58 d'Osona, 43 del Vallès Oriental, 36 del Bages, 36 del Berguedà, 36 del Vallès Occidental, 27 de l'Anoia, 7 del Moianès i 2 del Barcelonès.

Per sectors, la majoria d'empreses i entitats amb certificat Biosphere a les comarques de Barcelona (sense comptar Barcelona ciutat) són allotjaments turístics (83), seguits per destinacions turístiques (54), museus (47), allotjaments rurals (46), oficines d'informació turística (46), restaurants (43), cellers (37), platges (35), i empreses d'experiències (28). També hi ha agències de viatges, guies turístics, càmpings, comerços o espais naturals protegits, entre altres categories.

La certificació Biosphere Sustainable Certified permet millorar el posicionament de l'empresa o servei amb relació al turisme sostenible i li dona més visibilitat a escala nacional i internacional. La certificació està oberta a totes aquelles empreses privades i ens públics que vulguin millorar la seva gestió interna i la seva imatge social comprometent-se amb la sostenibilitat.

Redacció / Fotos: Arxiu