El Ple del Prat de Llobregat aprova la implantació del ZBE

Imprimeix

Es farà gradualment i de forma coordinada amb altres municipis metropolitans, i les sancions a les infraccions no es començaran a aplicar fins al setembre de 2024

La sessió ordinària de desembre del Ple Municipal del Prat va aprovar inicialment l'ordenança que regularà la restricció de la circulació dels vehicles sense etiqueta ambiental a la ciutat. La implantació de la Zona de Baixes Emissions (ZBE), obligatòria per a totes les poblacions de més de 50.000 habitants, es farà gradualment i de forma coordinada amb altres municipis metropolitans, i les sancions a les infraccions no es començaran a aplicar fins al setembre de 2024.

zbe 140920

L'entrada en vigor de l'ordenança municipal sobre la ZBE, que encara ha de superar el període d'exposició pública i la resolució de possibles al·legacions, suposarà que els vehicles més contaminants, els que no tenen el distintiu ambiental, no puguin circular pel nucli urbà del Prat els dies laborables, de dilluns a divendres, entre les 7 h i les 20 h.

Aproximadament un vint per cent del parc automobilístic de la ciutat no disposa de l'etiqueta, però tan sols es veuran afectats un set per cent dels vehicles que hi circulen, que són els que ho fan en l'horari de vigència de la ZBE. D'aquests, tan sols un 1,5 per cent són furgonetes, i un 5,5 per cent són turismes.

2355588

D’altra banda, hi haurà vehicles que, tot i no tenir etiqueta ambiental, no estaran afectats per les restriccions a la ZBE. Són els que transporten persones amb mobilitat reduïda o amb malalties o discapacitats que els condicionen l'ús del transport públic, els destinats a serveis d'emergències i essencials i els que tenen matrícula estrangera i compleixen els requisits tecnològics. A més hi hauran altres exempcions i autoritzacions.

Redacció / Fotos: Arxiu