El Papiol, un nou municipi que aposta per l’energia verda

Imprimeix

L’Ajuntament s’ha sumat a la comercialitzadora pública Barcelona Energia per funcionar amb electricitat 100% d'origen renovable

Barcelona Energia, la comercialitzadora pública d'electricitat 100% renovable participada per l'Ajuntament de Barcelona i l'AMB, continua expandint la seva presència a l'àrea metropolitana amb les noves adhesions dels ajuntaments del Papiol i Castellbisbal a la xarxa de municipis compromesos amb la transició cap a un model energètic més respectuós amb el medi ambient. A través de la incorporació d'aquests dos nous consistoris a la companyia, que suposa un increment de 103 nous punts de subministrament, els equipaments públics d'aquestes dues poblacions del Baix Llobregat i el Vallès Occidental ja funcionen amb electricitat 100 % neta i d'origen renovable.

dji 0013 pano

Barcelona Energia

D'una banda, el subministrament a l'ajuntament del Papiol, integrat a la xarxa de Barcelona Energia des del passat mes de maig, representa 44 punts nous per a la comercialitzadora, mentre que l'entrada de Castellbisbal (Vallès Occidental), que es va endollar el passat mes de juliol a l'elèctrica pública, suma 59 punts més. S'estima que el nou subministrament de Barcelona Energia afavoreixi un estalvi econòmic en la partida d'energia d'aquests dos ajuntaments d'entre un 2,89% i un 3,22%. Així mateix, les dues incorporacions representaran un increment que superarà l'1,4M€ en la facturació de la companyia.

Amb el Papiol i Castellbisbal, ja són cinc els ajuntaments metropolitans que funcionen amb Barcelona Energia (Sant Boi de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, Sant Vicenç dels Horts, El Papiol i Castellbisbal). En total, els sis consistoris incorporats a l'accionariat de la subministradora pública representen 680 nous punts de subministrament i 24 GWh, una xifra que suposa una reducció d'emissions de gairebé 4.000 tones de CO2, equivalent a recórrer 28 milions de quilòmetres amb un vehicle dièsel.

Redacció / Foto: Arxiu