SUNCINE estrenarà nova seu a l’Atrium de Viladecans

Imprimeix

El municipi baixllobregatí se suma a partir d'enguany a Barcelona i Calafell, del 7 a l’11 de novembre, per oferir quatre projeccions d’aquest festival de cinema ambiental

Viladecans se suma enguany al veterà festival internacional de cinema ambiental SUNCINE. Del 7 a l’11 de novembre, Atrium Viladecans acollirà quatre de les projeccions de la trentena edició del certamen. Sota el lema ‘Pol·linitzant consciències’, el festival projectarà de manera gratuïta tres documentals i un film d’animació infantil.

atr 1

Les obres se centren en la defensa de la fauna, com el film d'animació infantil Kaporito, el guardià de la muntanya o l'estrena mundial del documental Caravana, així com en els desafiaments socials per tenir una societat millor, com la cinta Breaking Social –aspirant al gran premi Sol d'Or en formar part del concurs oficial– o el film For Tomorrow, protagonista de la clausura oficial del festival. Les entrades es poden reservar en el web del teatre Atrium Viladecans.

El consistori ha acordat amb l'organització del SUNCINE que Viladecans se sumi a partir d'enguany a les seus del festival, que fins ara estaven a Calafell i a Barcelona. A la capital catalana, l’11 de novembre es farà la cerimònia d’entrega de premis, en una gala en què es guardonarà amb el premi d'honor Sol d'Or Especial al jove activista ambiental colombià Francisco Vera Manzanares i a Rebeca Atienza, directora del Jane Goodall Institute.

89df9d2ecef1f1c25277aeda96675ef2

Amb l'arribada del SUNCINE a Viladecans, l’Ajuntament aposta per l’art com a eina de conscienciació ciutadana, una feina que ja fa en la seva xarxa d’equipaments ambientals: Viladecans Repara, la Casa de les Abelles, les Jugateques Ambientals i el centre de visitants del Remolar-Filipines. El SUNCINE, que fa ja trenta edicions, va ser apadrinat per la prestigiosa primatòloga Jane Goodall, que precisament té un carrer dedicat a la seva figura a Viladecans. 

PROGRAMACIÓ 

Breaking Social (Suècia 2023). Versió original subtitulada en català

Dimarts 7 de novembre, a les 20 hores

Caravana (Argentina 2023). Versió original subtitulada en espanyol

Dijous 9 de novembre, a les 20 hores

Kaporito, el guardià de la muntanya (Venezuela 2021). Versió original en espanyol

Dissabte 11 de novembre, a les 18 hores

For Tomorrow (Canadà 2022). Versió original subtitulada en català

Dissabte 11 de novembre, a les 20 hores

 

Redacció / Fotos: SUNCINE-Arxiu