Preocupant invasió de la paparra a la nostra comarca

Imprimeix

Segons un estudi quatre municipis de la comarca (Sant Joan Despí, Sant Feliu de Llobregat, Molins de Rei i El Papiol) pateixen la presència d’aquesta espècie -no es descarta altres territoris- que posa en risc sanitari la seva població

Si no hi havia prou amb la calor i la sequera que pateix el Baix Llobregat aquest estiu, ara s’acumula un nou problema. La presència de la paparra (Hyalomma Lusitanicum) a la nostra comarca com a l’àrea metropolitana de Barcelona. Segons un estudi científic, la falta de control d’animals com el porc senglar o el conill ha estat una de les principals causes de la seva proliferació. A més, acompanyat per les altes temperatures.

590f57cf e74f 4912 93ce ea5c734917d4 16 9 aspect ratio default 0

El treball dels dos investigadors es va dura a terme la primavera-estiu de l’any passat i va confirmar la presència d’aquesta espècie en trenta municipis de l’àrea de Barcelona, i no es descarta que altres municipis ja tinguin aquest problema. De moment, ja s’han detectat casos als municipis del Papiol, Molins de Rei, Sant Feliu de Llobregat i Sant Joan Despí, i s’espera que s’ampliï a altres ciutats. 

63db9b8397728

porc senglar

Segons els impulsors de l’estudi, Carlos Pradera i Agustín Estrada-Peña, “es col·loquen en arbustos i branques a l’espera del pas d’algun animal o alguna persona per adherir-se. En definitiva, busquen activament les seves preses. El seu objectiu no és altre que picar i alimentar-se de sang humana o animal”. Així, la picadura presenta un alt risc de malalties com la febre hemorràgica Crimea-Congo.

Redacció / Fotos: Arxiu