Crida a la mobilització per evitar la destrucció de La Bardissa a Cornellà

Imprimeix

La Plataforma Ribera-Salines prepara una gran concentració per evitar que es pugui destruir el darrer espai agrari i natural del municipi

L’hort urbà La Bardissa, a Cornellà de Llobregat, podria tenir les hores comptades després de dos anys d’activitats socials i educatives i ser un espai de trobada i reivindicació. La plataforma ecologista Ribera-Salines ha fet una crida per una mobilització dels veïns i veïnes per evitar el desallotjament i que les màquines puguin entrar “i trinxar el terreny per a preparar-lo per a l’inici de la construcció de l’ARE Ribera-Salines” segons explica la plataforma i després de ser notificat les intencions del propietari.

FIF23ASWUAImqip

Captura de pantalla 2023 06 26 a las 20.45.44

I és que, segons ha pogut saber La Premsa del Baix, el propietari del terreny (Ruverti SL, amb seu a Esplugues de Llobregat) ha aconseguit els permisos que es requereixen per l’inici de l’actuació urbanística. Demà, 27 de juny, podria ser el primer dia de feina amb l’entrada de l’empresa encarregada (Garriga Obres i Serveis). La plataforma acusa l’Ajuntament de “vendre i deixar vendre aquesta zona sense explorar alternatives, que n’hi han.”

En un intent d’evitar la destrucció de La Bardissa, els ecologistes han fet una crida a través de les xarxes socials perquè hi hagi una gran mobilització i evitar que pugui entrar les màquines tot i que sospiten que el consistori també activarà la Guàrdia Urbana i fins i tot els Mossos d'Esquadra. La concentració serà a partir de les 07:30 hores.

horts cornellà Carlos Baglietto 3

Cal recordar que la zona de Ribera-Salines és el darrer espai natural i agrari que té aquest municipi baixllobregatí, on es pretén construir uns 2.500 habitatges, en una àrea equivalent a 5,14 vegades Can Mercader amb el vistiplau de l’Ajuntament.

 

Redacció / Fotos: PRS