Cervelló va ser la capital del cinema de natura durant cinc dies

L’edició d’enguany ha estat dedicat a la contaminació atmosfèrica amb un gran èxit d’acollida

Durant els cinc dies que ha durat el Festival, el públic ha omplert el Centre Cívic l’Ateneu per gaudir de propostes que han anat des de curtmetratges locals fins a produccions internacionals d’arreu del món. La varietat i, sobretot, la qualitat de les peces presentades a concurs en les diferents categories, fan que cada edició es consolidi com una gran festa cultural i de reivindicació del medi ambient. Tant els curts participants en la selecció oficial com els documentals i les pel·lícules projectades han tingut un elevat nivell de qualitat en una edició que sota el lema “Aire de cine” ha estat dedicada a la contaminació atmosfèrica.

Captura de pantalla 2023 06 07 a las 9.30.15

A la secció local, protagonitzada majoritàriament per l’alumnat de l’Institut de Cervelló, les propostes audiovisuals han plasmat el treball de conscienciació sobre l’ecologia i la cura de l’entorn que ha fet el jovent amb històries entorn de la sostenibilitat i la biodiversitat que ens envolta.

El jurat del Festival ha escollit com a millor curt documental a American Scar dirigit per Daniel Lombroso, que també s’ha endut el premi del públic en la mateixa categoria. El millor curt d’animació ha estat per Vuela de Carlos López-Mira Sagrado, mentre que el públic ha triat l’argentina Entre baldosas de Nicolás Conte. El millor curt de ficció ha estat Aura d’Also Sisters, i segons el públic, Mar&Cielo de Roberto Zamora. El jurat ha atorgat el premi a la menció especial al curt francès Darwin d’ Alix Popesco, Juliette Moreau, Tonin Laplanche i Emmanuel Sabathé.

Pel que fa als curts enregistrats a Cervelló, el jove Jesús Fernández s’ha endut el guardó per la seva proposta anomenada Paloma, aventuras en la Timba, i Joan Ferrandiz per Les vespes en fan la guitza. El reconeixement especial del certamen d’aquesta edició ha estat per Xavier Querol, geòleg, professor i investigador reconegut internacionalment pels seus treballs sobre la contaminació atmosfèrica. Respecte al concurs de fotografia, que enguany tenia com a protagonista el cel de Cervelló, la millor imatge d’entre la trentena presentades ha estat Albada de Fermín Fernández.

FxnA RqX0AEJTDo

De nou, el Festival de Cinema Natura, mereixedor enguany del Segell Biosphere per la seva sostenibilitat, ha tingut aquesta edició un vessant reivindicatiu i de conscienciació rellevant fent palesa la necessitat d’aprendre a cuidar i respectar el medi ambient i el patrimoni que ens envolta.

Redacció / Fotos: Aj. Cervelló

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix