En marxa una campanya per promoure la recollida d’oli de cuina a Gavà

Imprimeix

La ciutat disposa de trenta-dos punts on dipositar els olis domèstics i l’Ajuntament regala uns embuts per facilitar el seu emmagatzematge

El municipi baixllobregatí de Gavà s’afegeix a la commemoració del Dia Internacional del Reciclatge amb una campanya per fomentar la recollida dels olis domèstics. L’objectiu és conscienciar la ciutadania de la importància de separar correctament i reciclar l’oli vegetal procedent de la cuina. L’acció ve precedida de la instal·lació de trenta-dos contenidors al carrer, accessibles a tothom, on poder dipositar, en un envàs de plàstic -sempre ben tancat i preferentment reutilitzat, l’oli que es genera a les llars gavanenques.

plànol contenidors oli

L’alcaldessa, Gemma Badia, ha manifestat que “aquestes accions, a més de crear consciència ecològica, eviten contaminar les aigües i el mar amb tot el que fem servir. A la fi, l’oli que gastem per cuinar pot convertir-se en biodièsel, glicerina o altres subproductes. Per això, encoratjo a la ciutadania a reciclar-lo i allargar la seva vida útil”.

WhatsApp Image 2023 05 17 at 12.00.17

Des d’avui i fins dissabte, es durà a terme una campanya divulgativa. Aquesta consistirà en la instal·lació d’una carpa amb personal que distribuirà fulletons informatius i embuts per poder facilitar la separació i posterior reciclatge de l’oli de cuina. A través d’aquesta acció es pretén promoure l’ús dels contenidors de recollida d’oli, que arriben a tots els punts de Gavà. També al Punt Verd de la plaça Catalunya, on ja es recull aquest tipus de residu especial.

Redacció / Fotos: Aj. Gavà