El Baix Llobregat entra al nivell 2 del Pla Alfa per alt perill d’incendi

Imprimeix

Com a mesura addicional, s’han suspès totes les activitats que puguin suposar un risc

Avui diumenge 26 de març, a partir de les 00:00 hores, s’ha activat el nivell 2 del Pla Alfa trenta-una comarques, entre les quals hi ha el Baix Llobregat, on hi ha previst un alt perill d’incendiEl Cos d’Agents Rurals farà vigilància exclusiva d’incendis. Recorda que és prohibit fer foc i fa una crida a tota la ciutadania a extremar les precaucions durant la jornada de demà diumenge en qualsevol activitat que es faci al medi natural ja que les condicions meteorològiques i l’estat de la vegetació fan que qualsevol ignició pugui esdevenir en un incendi forestal important.

FsFTuXRWAAAlaEj

Per aquest motiu, i com a mesura addicional, s’han suspès totes les activitats que poden suposar un risc d’incendi a 277 municipis de Catalunya, on es preveu un nivell molt alt d’incendi forestal. Aquesta mesura es pren en aplicació del Reial Decret-Llei 15/2022 de mesures urgents per a la prevenció d’incendis forestals que preveu mesures restrictives addicionals en cas de perill molt alt o extrem d’incendi. En concret, per demà s’han suspès un total de 2.400 activitats de risc previstes per demà i que no es podran dur a terme. Les comarques amb més municipis en situació de perill molt alt o extrem d’incendi forestals són Baix Llobregat (25 municipis), l’Anoia (22) i el Baix Camp (20).

pvi 01 alta 0

Pla Alfa

El Pla Alfa és el procediment operatiu establert pel Cos d'Agents Rurals per definir les actuacions dels efectius de vigilància i prevenció d'incendis davant les situacions de perill d’incendi forestal que es puguin produir. Es pot consultar a la web https://interior.gencat.cat/plaalfa.

E6MM4IyWEAgQGAU

Aquestes situacions es graduen en una escala de quatre nivells, de 0 a 3, per a cada comarca, essent 0 el nivell baix i 3 nivell extrem de perill d’incendi. L'activació de cada nivell comporta un grau de mobilització dels efectius i la realització de determinades actuacions preventives.

Redacció / Fotos: Arxiu-Agents Rurals