Alerten de la degradació “greu” del Delta del Llobregat

Imprimeix

La Fiscalia de Medi Ambient ho atribueix als projectes d’infraestructures “amparats” per les institucions públiques

Una investigació de la Fiscalia de Medi Ambient constata la degradació "greu" del Delta del Llobregat i l'atribueix als projectes d'infraestructures "emparats" per les institucions públiques, segons publica 'El Periódico'. El fiscal en cap de Medi Ambient de Barcelona, Toni Pelegrín, afirma que algunes d'aquestes infraestructures s'han fet "sense la correcta execució i seguiment" de les mesures compensatòries corresponents. D'altres s'ha fet amb "desconeixement" de la protecció d'aquest espai natural. En aquest apartat s'assenyalen aparcaments duts a terme per Aena. La investigació s'enviarà a les direccions del Port de Barcelona i l'Aeroport del Prat, això com al fiscal de sala de Medi Ambient, Antonio Vercher.

pratet aero

La informació recollida pel fiscal ha permès arribar a la conclusió que no hi ha hagut delicte en el cas d'una denúncia de l'entitat ecologista Depana sobre diversos aparcaments de l'aeroport a zones de protecció per a aus. Però en paral·lel el ministeri públic opina que la situació actual de la xarxa Natura 2000 del Delta del Llobregat "no és gens esperançador". Per al fiscal, les "transformacions" que s'han fet al llarg del temps sobre el territori "han afectat negativament la biodiversitat."

FTXClA5WUAwr8Oa

A banda del perjudici general, l'informe assenyala quatre aparcaments a zones protegides dels quals només un està en fase de renaturalització, com sol·licita el fiscal, propietat d'Aena.

El fiscal lamenta la lentitud en la restauració ambiental, per bé que no pot concloure que la tasca s'estigui demorant "intencionadament o per imprudència greu". En tot cas, adverteix que continuarà fent seguiment de la restauració.

Redacció / Fotos: Arxiu