Les carxofes, les faves i els pèsols són els productes més afectats per l’intens fred
Diuen que mai plou a gust de tothom. En aquest cas tampoc ha fet fred a gust dels pagesos del Parc Agrari del Baix Llobregat. La saquera que afecta el territori s’ha afegit ara els dies de força episodis de glaçades, que han afectat considerablement els camps de conreu.
Una tardor càlida ha donat pas a una baixada de temperatures sobtada, que sumat a la poca humitat de l'ambient ha congelat part dels teixits de plantes i fruits dels cultius més sensibles del Parc Agrari del Baix Llobregat, el que s'anomena una Gelada Negra, afectant-los en diferents graus.
Les carxofes, les faves i els pèsols són els productes més afectats, i com a conseqüència els que surten al mercat tenen una aparença més ennegrida. Això, però, no significa que no siguin bons i de qualitat, simplement no tenen l'aparença bonica de sempre.
Aquests dies la Carxofa del Prat ha rebut ‘el pal’ de les gelades, segons expliquen els pagesos. Tot i això, només han afectat l’aspecte, com més cremat per fora. Per dins, continua igual de bona que sempre.
Redacció / Fotos: PABLL