Viladecans presenta dos projectes d’energia renovable

El municipi baixllobregatí tindrà una vintena d’instal·lacions fotovoltaiques d’autoconsum i millorarà l’eficiència de l’enllumenat públic

Viladecans disposarà d'una vintena d'instal·lacions fotovoltaiques d'autoconsum ubicades a vint vint equipaments i emplaçaments municipals: aparcament de Ponent, edifici Can Calderon, edifici de Manteniment i logística, Centre Obert Can Palmer, Teatre Atrium. Camp Municipal de Beisbol, Poliesportiu Montserratina, poliesportiu Pòdium, camp de futbol Torre Roja, Escola bressol La Marina, Escola bressol La Muntanyeta, Escola Amat Targa, Escola Can Palmer, Escola Doctor Trueta, Escola El Garrofer, Escola Pau Casals, Casal de l'Alba-Rosa, Biblioteca Can Xic, Ateneu de Cultura Popular Can Batllori i Casal de la Gent Gran de Can Pastera. L'import dels projectes té un cost de prop d'1,5 milions d'euros i compten amb un ajut de quasi 826.000 euros del programa Renovables 2030 de la Diputació de Barcelona. Amb aquesta actuació es deixaran d'emetre gairebé 560 tones de CO2 a l'atmosfera. La producció energètica renovable serà d'1.160 MWh i l'ajuntament reduirà l'import de la factura en 511.000 euros anuals. 

fotovo vila

D’altra banda, el consistori també planeja la renovació i manteniment d'un miler de punts amb tecnologia LED en diverses vies del municipi: avinguda de Ballester, avinguda de Josep Tarradellas, avinguda del Mil·lenari, avinguda Segle XXI , avinguda Olof Palme, carrer Tecnologia, avinguda Roureda i carrer de Pablo Picasso. L'import de l'actuació s'eleva a 350.000 euros, dels quals 315.000 seran subvencionats per la Diputació de Barcelona. L'estalvi anual de la factura energètica serà de 115.000 euros i la producció energètica verda serà de prop de 385 MWh. L'estalvi d'emissions de CO2 serà de 185 tones anuals.

Enllumenat avinguda Rouredaok

Les dues actuacions permetran reduir en més de 600.000 euros anuals la factura energètica municipal i estalviar 745 tones d'emissions de CO2 a l'any. L'energia verda produïda superarà els 1.500 MWh anuals. Amb les noves instal·lacions, el consistori generarà entre un 20% i un 30% de l'energia que consumeix, amb l'objectiu d'arribar a l'autosuficiència en uns tres anys. L'energia sobrant que produeixin aquestes instal·lacions es posarà a disposició de les comunitats de veïns a través Vilawatt, la companyia energètica local.

 Redacció / Fotos: Diputació Barcelona-Aj. Viladecans

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix