El Papiol instaurarà un sistema de recollida de residus porta a porta

El nou servei, que entrarà en funcionament el segon trimestre del 2013 després que així ho hagi decidit el ple municipal, permetrà millorar la qualitat dels carrers d’El Papiol, ja que els contenidors desapareixeran dels carrers.

La recollida selectiva porta a porta consisteix en deixar, en dies i hores assignats, els residus davant els habitatges.

Fins que entri en funcionament, diferents campanyes informatives explicaran als veïns les claus d'aquesta renovació.

L'alcalde, Albert Vilà, ha declarat que “no analitzem només aquest important canvi a curt termini, segur que trobarem algunes dificultats però totes perfectament superables. Hem de fer una anàlisi de llarga distància, i així veurem que la decisió que hem pres és la millor per al nostre futur”.

Canvi conceptual

La gestió dels residus municipals, que en aquests últims anys ha estat basada en els principis del Residu Mínim, ha donat uns resultats satisfactoris, amb unes xifres de recuperació de residus al 2011 del 54%, dels quals un 31% prové de la deixalleria i un 23% de la recollida selectiva en contenidors.

Tot i així, les experiències d'altres municipis amb el sistema porta a porta, on s'ha arribat a xifres del 80%, han impulsat l'Ajuntament d’El Papiol a proposar aquest canvi de model, que implica un canvi conceptual en la gestió dels residus.

Fonts municipals han subratllat que “és un important pas a favor del medi ambient i la sostenibilitat que requereix el compromís i la participació del ciutadà”.

Redacció | Foto: Arxiu
 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
168

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix