Sant Vicenç tindrà la seva primera comunitat energètica municipal

Ho liderarà l’Associació Veïnal del Grup Llinàs per donar servei a tots els barris

L'Associació Veïnal del Grup Llinàs, a Sant Vicenç dels Horts, posa en marxa un procés participatiu obert a tota la ciutadania per a la creació de la primera comunitat energètica d'àmbit municipal que servirà per a connectar tots els barris a una energia neta i de proximitat, segons informa l'associació.

FOTO COMUNITAT ENERGETICA

Actualment, el municipi disposa de cent cinquanta-cinc instal·lacions d'autoconsum que suma en total una potència de 755,88 kW. En total, el passat 2022 es van fer cent dotze instal·lacions d'autoconsum, mentre que en 2021 es van realitzar vint-i-sis, i en anys anteriors, en el 2020, es van fer quinze i 2019 només una.

No obstant això, les molt bones polítiques d'impuls que està desenvolupant des de l'Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts (com per exemple la creació de l'oficina de transició ecològica, les bonificacions en l'IBI i les subvencions) des de l'Associació Veïnal Del Grup Llinàs, i després d'analitzar les dades socioeconòmiques del municipi, “defensem que cal fer un pas més si volem fer realitat la transició energètica en el municipi i arribar als objectius de generació renovables marcats. És per tot això que des de l'associació s'impulsa la constitució de la primera comunitat energètica del municipi.”

EjQLl5JXYAEe3p7

Aquesta és la primera iniciativa d'aquestes característiques que es presenta en el municipi, i pretén ser l'eina clau que acceleri la transició energètica a la població. És per aquest que el projecte, que es troba en una fase avançada, no sols abastés la generació d'electricitat, sinó que també abordés altres aspectes com: la lluita contra la pobresa energètica, promoure l'economia local a través d'acords amb empreses locals, promoure l'ocupació de qualitat, impulsar projectes educatius, la gestió de l'energia de tot el veïnat de SVH, impulsar projectes d'emmagatzematge i mobilitat sostenible.

Per a poder fer aquest projecte realitat, des de fa mesos la junta veïnal de l'entitat està creant sinergies amb agents claus del sector de les renovables, al mateix temps que també l'està fent amb el teixit social, administracions públiques, partits polítics i sector econòmic del municipi.

Així, el pròxim 2 de març del 2023 es realitzarà l'acte per a donar a conèixer a tota la ciutadania la comunitat energètica de Sant Vicenç dels Horts amb la participació de tots els agents implicats i convidats especials.

Captura de pantalla 2023 01 18 a las 6.48.00

Què és?

Les comunitats energètiques locals són entitats jurídiques, formades per una agrupació de socis (com a persones físiques, associacions, pimes, administracions públiques...), que voluntàriament i amb participació cooperativa, s'uneixen per a l'obtenció de beneficis energètics, socials, mediambientals i econòmics, per als membres d'una comunitat o tercer.

Redacció / Fotos: Arxiu-Aj. Sant Vicenç dels Horts

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
172

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix