Nova mobilització contra el pla urbanístic del Pla de Ponent

La plataforma Salvem el Calamot–No al Pla de Ponent ha convocat una manifestació per aquest dissabte 17 de desembre

La manifestació començarà a l'estació de Renfe a les onze del matí i representarà una marxa fúnebre per l'enterrament d'un arbre, “que vol simbolitzar el fet que el projecte urbanístic comportarà la destrucció d'una part important dels boscos que té Gavà, boscos que juguen un paper cabdal en la qualitat de l'aire que respirem i, per tant, en la salut dels habitants de Gavà”, segons explica la plataforma Salvem el Calamot–No al Pla de Ponent. La marxa arribarà fins a l'ajuntament on es llegirà un manifest en rebuig al projecte urbanístic i en defensa del nostre entorn natural.

mani calamot 2

El Pla de ponent és un projecte urbanístic que es va començar a gestar als anys 80 i 90 del segle passat i, des del primer moment, va comptar amb l’oposició dels grups ecologistes de Gavà, d'ERC-Gavà i de molts ciutadans i ciutadanes que no estaven d'acord en la proposta que feia el PSC. Malgrat diversos canvis al llarg dels anys (per exemple, originalment el projecte era d'una urbanització de luxe), el pla de ponent segueix comportant la destrucció d'una part important de l'entorn natural de Gavà, sent especialment greu que això comporti la destrucció del darrer corredor biològic entre el Massís del Garraf i el Delta del Llobregat, segons afirma la plataforma.

mani calamot 3

Ara mateix, aquest macroprojecte urbanístic comporta la construcció de gairebé 5.000 habitatges nous per a 12.000 nous veïns, quan, de fet, el creixement de població a Gavà ara mateix està pràcticament estancat, sent el principal problema el preu dels habitatges més que la manca d'aquests.

Recentment, la Plataforma Salvem el Calamot–No al Pla de Ponent ha portat aquest pla urbanístics als jutjats per diversos incompliments ecològics i urbanístics, i demana aportacions voluntàries per fer front a les despeses del procediment. Les donacions es poden fer al compte ES05 3025 0005 8514 3332 1787 (Caixa d'Enginyers) o mitjançant Bizum al número 699446381.

Redacció / Fotos: PSCNPP

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
167

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix