Gent de Fang carrega contra Jaume Collboni per l’ampliació de l’aeroport

La plataforma reclama al candidat del PSC a l’alcaldia de Barcelona que “deixi d'especular amb el territori del Prat i es concentri en fer propostes realistes per millorar la vida de la gent de la seva ciutat”

La Gent del Fang, plataforma ciutadana del Prat de Llobregat contra l'ampliació de l'Aeroport Josep Tarradellas Barcelona-El Prat, reclama al candidat del PSC a l'alcaldia de Barcelona, Jaume Collboni, que deixi d'especular amb el territori del Prat. Aquest dimecres a l'Hotel Palace de Barcelona, en un esmorzar informatiu, Collboni va tornar a defensar l'ampliació de la instal·lació aeroportuària, descartada el setembre de l'any 2021 i a la qual s'oposa la majoria de catalans i catalanes segons les enquestes del CEO. En lloc d'insistir en propostes “especulatives fallides que amenaçarien el nostre territori”, la Gent del Fang reclama a Collboni que se centri a treballar per millorar la vida de la gent de la seva ciutat, Barcelona.

Jaume Collboni ha respost amb un "sí" contundent quan se li ha preguntat si el seu partit, el PSC, consideraria "primordial" l'ampliació de l'aeroport la legislatura vinent. Collboni ha reiterat que segons el seu parer, "aquest tema és important, i ens queden quatre anys per prendre una decisió", en referència a l'aprovació del DORA III, que substituirà l'aprovat el setembre passat i que descartava l'ampliació a partir del 2027 i que per tant s'haurà d'elaborar en els propers anys.

1500x500

L'únic en què la Gent del Fang coincideix amb Collboni és que, tal com ha dit el dirigent socialista, "estem parlant de quin model de ciutat i de país volem". Efectivament, la plataforma considera que “hem de triar entre un model antic i desarrollista o un model de futur basat en la sostenibilitat, la cura del medi ambient (que inclou la protecció dels espais agrícoles i naturals del Delta del Llobregat), la lluita contra l'emergència climàtica i el desenvolupament sostenible, també de les grans infraestructures.”

FizFtM1X0AAxGiH

En aquest dilema, la Gent del Fang lamenta que hi hagi veus polítiques destacades que segueixen defensant un model descartat, del passat i superat a tota Europa, i adverteix de l'amenaça d'una aliança entre aquelles forces que defensen l'ampliació fallida per reflotar-la, com el PSC i Junts per Catalunya.

Totes dues formacions han votat recentment plegades al Parlament de Catalunya a favor de l'ampliació de l'aeroport, i de fet aquest dimecres Collboni ha fet aquestes declaracions al Palace davant d'una nodrida representació tant del seu partit com de Junts per Catalunya. A la sala l'escoltaven, a més de dirigents socialistes com l'alcalde de Cornellà, Antonio Balmón, l'exalcalde de Barcelona per CiU Xavier Trias. “Aquesta nodrida representació juntista no ha passat per alt als periodistes, que han demanat a Collboni si pensava pactar un govern a Barcelona amb Junts en la propera legislatura. El socialista no ho ha descartat.”

Redacció / Fotos-Vídeo: Plataforma Gent de Fang

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
159

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix