VOX rebutja la posada en marxa de la ZBE a Castelldefels

Imprimeix

La formació política considera que la seva implementació és discriminatòria i afectarà el 55% del parc de vehicles censats

VOX s'ha posicionat en contra de la posada en marxa de la Zona de Baixes Emissions a Castelldefels a partir de l'1 de gener del 2023 en l'últim Ple de l'Ajuntament. L'equip del municipi considera que és una mesura discriminatòria que incideix majoritàriament en els ciutadans amb menor capacitat econòmica.

La formació ha explicat que l'Agència de Salut Pública de Barcelona ha conclòs que l'entrada en vigor de la ZBE en l'Àrea Metropolitana “no ha implicat cap canvi significatiu en la contaminació”. De la mateixa manera, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha anul·lat la normativa creada en 2019 per l'Ajuntament de Barcelona per al seu ZBE.

Captura de pantalla 2022 11 12 a las 9.34.39

La implementació d'aquesta mesura és “clarament discriminatòria”, ja que incideix majoritàriament en els ciutadans amb menor capacitat econòmica “obligant a renovar els seus vehicles encara que funcionin perfectament”. La creació de la Zona de Baixes Emissions afectaria el 55% del parc de vehicles censats.

Propostes
Des de VOX Castelldefels demanen que es reconverteixi el centre de la ciutat per a reduir el volum de trànsit pels carrers, però que es continuï mantenint una llibertat total dels vehicles. “VOX desitja la protecció dels ciutadans, però no al preu d'una restricció dels seus drets, ni la seva discriminació”, explica.

Al seu torn, la formació també va plantejar les següents preguntes: si actualment se supera algun límit de la qualitat de l'aire o del nivell de soroll per a implantar la ZBE, quin impacte espera l'Ajuntament aconseguir amb la seva implementació i quant li costarà això als ciutadans anualment. 

Redacció / Fotos: VOX-Arxiu