Es presenta un recurs contenciós administratiu contra el Pla de Ponent

La plataforma Salvem el Calamot-Aturem el Pla de Ponent, que és el qui l’ha presentat per aturar el macroprojecte urbanístic a Gavà, ha estat treballant durant dos anys per tal de fonamentar el cas i després d'esgotar la via administrativa

La plataforma Salvem el Calamot-Aturem el Pla de Ponent, ha interposat un recurs contenciós administratiu al jutjat número 13 de Barcelona contra el projecte d'urbanització del Pla de Ponent  de Gavà. El recurs ha estat presentat, en nom de la plataforma, per la federació d'Ecologistes en Acció i el prestigiós advocat, Eduard Ribot, és qui representa la plataforma.

312461975 142874645159899 181073028262067790 n

Aquests recurs és fruit de dos anys de feines prèvies per tal de fonamentar el cas i després d'esgotar la via purament administrativa que es va materialitzar el passat febrer quan la plataforma va presentar una demanda de nul·litat del Pla de Ponent al registre de l'Ajuntament de Gavà.

Captura de pantalla 2022 11 08 a las 16.33.46

2c2b2c84 7051 f740 152d 4365c57d6313

El Pla de Ponent és un macro-projecte urbanístic que Gavà porta arrossegant des dels anys 90, tot i que ja se'n parlava abans i que inicialment es va plantejar com una urbanització de luxe.
Amb els anys ha anat canviant aquest enfocament, però manté el problema principal, que és que suposa “la destrucció del darrer corredor biològic que hi ha entre el massís del Garraf, el Parc Agrari i el Delta del Llobregat, vital per la diversitat ecològica d'ambdós espais. Sense oblidar la destrucció que suposa per l'entorn natural de Gavà, una de les coses més valorades per la ciutadania i raó per la qual aquest projecte és rebutjat per gran part de la població.”, segons explica la plataforma.

A més, la raó principal que s'al·lega per fer aquest projecte és que calen els nous habitatges per al creixement de Gavà, “però la realitat és que tant a Gavà com als altres municipis del voltant la població està estabilitzada o decreix”, afegeix.

Ff6lnosXkAEZ8cO

La plataforma també manifesta que es diu que al conjunt de l'AMB calen 10.000 habitatges nous en la propera dècada, però el Pla de Ponent contempla gairebé la meitat d'aquesta necessitat (4.968) i “si hi sumem els projectes urbanístics de Llevant Mar i la Roca, sembla que Gavà ha de fer més de la meitat de la necessitat d'habitatge de tota l'Àrea Metropolitana de Barcelona en solitari.”

La plataforma Salvem el Calamot–Aturem el Pla de Ponent ha anunciat que necessiten ajut per finançar les despeses del procediment contenció administratiu. 

Redacció / Fotos: PSCAPP

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
158

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix