Unes 500 persones van participar en l’Acció Platges Met

Imprimeix

Es van plantar 1.600 espècies dunars i es van retirar 120 quilos de plantes invasores duplicant la participació ciutadana respecte de l’any passat

El passat diumenge 23 d'octubre es va portar a terme la cinquena edició de l'Acció Platges Met al litoral metropolità: una jornada de sensibilització ambiental on la divulgació científica i el coneixement es van combinar amb activitats d'oci i lleure. Gairebé 500 persones van plantar 1.600 espècies dunars i van retirar 120 kg d'espècies invasores. Aquesta diada, que s'emmarca en el 16è cicle d'activitats als parcs, platges i rius metropolitans, la va organitzar i promoure l'AMB en col·laboració amb  els ajuntaments dels vuit municipis metropolitans del litoral. Es van fer un total de vuit activitats diferents, en què hi van participar moltes famílies, aficionats al medi ambient i apassionats per la biodiversitat. 

AMB. Xavier Subias 4

AMB. Xavier Subias 6

Les actuacions participatives van estar relacionades amb la competència de l'AMB sobre la gestió integral de les platges i la conservació de la infraestructura verda metropolitana.

 
AMB. Xavier Subias 5
 
 
 
AMB. Xavier Subias
 
 

 Com a novetats, aquest any va destacar dos fets rellevants:

 
AMB. Xavier Subias 3
 
 

La gestió integral de les platges metropolitanes inclou un seguiment ambiental dels espais dunars, en què la retirada de plantes invasores i la plantació de noves espècies ajuden a conservar i recuperar aquests ecosistemes. Al llarg de les pròximes setmanes l'AMB donarà a conèixer l'evolució i l'extensió de les dunes metropolitanes, que han experimentat un creixement al llarg dels darrers anys.

Redacció / Fotos: AMB (Xavier Subias)