Les platges metropolitanes retrocediran més de 20 metres en 30 anys

Imprimeix

L'AMB demana al Ministeri per a la Transició Ecològica un pla d'estabilització de les platges i s'ofereix per coordinar-lo

Els estudis previs de la dinàmica litoral del sud metropolità i la proposta d'actuacions de millora i protecció del litoral metropolità nord conclouen que les platges tenen un dèficit de sorra molt important a causa d'infraestructures com el dic del riu Llobregat i el port del Masnou. Si no es porta a terme un pla estructural de resiliència, les platges podrien perdre més de 20 metres en 30 anys. Per això, l'AMB demana al Govern espanyol un pla d'estabilització del litoral metropolità i estén la mà per coordinar-lo.

temporal2

Els indicadors i resultats més significatius dels Estudis previs de la dinàmica litoral del sud metropolità són els següents:

 
 
 
 

6487204 bona

Aquests resultats i indicadors complementen un primer estudi de les platges del delta del Llobregat, en què l'AMB va descobrir un sistema de barres de sorra submergides que podria protegir les platges del litoral metropolità sud, amb 1,5 metres d'alçada i una longitud de 20 quilòmetres.

Redacció / Fotos: AMB-Arxiu