Sant Feliu vol reduir els envasos de plàstic als mercats municipals

Ha encetat una campanya per conscienciar a la ciutadania de fer les compres de forma sostenible

Ja està en marxa la segona edició de la campanya "Mercats sostenibles. Adeu als plàstics d'un sol ús", impulsada per la Diputació de Barcelona amb l'objectiu de reduir els envasos als mercats municipals. Sabadell ha donat el tret de sortida i avui, també ho fan Sant Feliu de Llobregat i Vilafranca del Penedès. Les altres localitats que hi participaran –Mataró, Mollet del Vallès, Vilanova i la Geltrú, Igualada i Terrassa– s'hi incorporaran al novembre.

mercats 1 alta 1

Durant la campanya, els mercats municipals animaran la clientela a fer la compra amb el carro o amb un cabàs i a portar-hi de casa carmanyoles i bosses reutilitzables per a la fruita i la verdura, els llegums, el peix, la carn o fruits secs, entre d'altres. A canvi, se'ls oferirà un passaport amb deu caselles en blanc que els paradistes, que col·laboren en la iniciativa, els segellaran cada vegada que facin la compra amb un envàs o bossa reutilitzable. Quan tinguin marcats els deu espais, se'ls lliurarà una bossa de reixeta reutilitzable i de cotó orgànic que els servirà per seguir fent les compres de forma sostenible.

4586546

Als instituts

D'altra banda, el projecte també vol fer partícip l'alumnat d'ESO dels instituts municipals a través d'un projecte educatiu d'aprenentatge servei (ApS), una innovadora metodologia educativa, que combina l'adquisició de competències per part de l'alumnat amb un servei a la comunitat. La fase d'aprenentatge tindrà lloc als instituts i la de servei, principalment als mercats. D'aquesta manera, els joves descobriran els impactes que tenen els plàstics d'un sol; donaran a conèixer la iniciativa i participaran en la recollida i en l'anàlisi posterior de les dades; sensibilitzaran i animaran les seves famílies a participar en la campanya i estaran capacitats per plantejar alternatives de consum conscient i sostenible.

"Mercats Sostenibles" és un projecte transversal conjunt de la Gerència de Serveis de Comerç i la Gerència de Serveis de Medi ambient de la Diputació de Barcelona, en col·laboració amb els ajuntaments i els mercats municipals. Va iniciar-se el 2021, en una prova pilot, a Rubí, Manresa i Viladecans.

Redacció / Fotos: Diputació Barcelona-Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
158

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix